Meer informatie? Bel ons op 088-8225000

FAQ

Deze pagina beschrijft enkele veel gevraagde onderwerpen. Mocht er nog onduidelijkheid zijn, of heeft u een andere vraag, kunt u gerust contact met ons opnemen via:

E: info@attackbenelux.nl

T: 088- 8225000

 

Q: Installeert Attack Benelux ook ketels?

A: Attack Benelux is importeur, geen installateur. Wel heeft Attack Benelux nauw contact met dealers verspreid door heel Nederland. Deze dealers hebben ervaring met het installeren van een Attack ketel. Wilt u weten of er een dealer bij u in de buurt zit? Of heeft u interesse in dealerschap bij Attack Benelux? U mag altijd contact opnemen!

 

Q: Is Attack Benelux officieel importeur van Attack s.r.o.?

A: Ja. Attack Benelux is officieel importeur in Nederland, België en Luxenburg. In Nederland is Attack Benelux de enige officiële importeur. Attack Benelux heeft een showroom in Groningen waar u de ketels kunt komen bekijken, u kunt via onze contactgegevens een afspraak maken.

 

Q: Heeft Attack Benelux een showroom?

A: Ja, Attack Benelux heeft een showroom in Groningen. Op afspraak kunt u daar verschillende ketels bekijken. Het is ook mogelijk om in overleg met onze dealers en klanten, een werkende ketel in uw regio te bekijken. Wij kennen veel tevreden klanten die graag de Attack ketel laten zien.

 

Q: Wat heb ik nodig bij de aanchaf van een Attack biomassaketel?

A: In eerste instantie koopt u natuurlijk een ketel (en bij de pelletketel een bunker en feeder). Nu bent u in het bezit van een biomassaketel. Vervolgens heeft u nog meer nodig bij het aansluiten van de biomassaketel. Bij ons kunt u nog een mengcircuit, thermische beveiliging en en aansluitset. Nu kunt u warm water door uw systeem laten lopen. Buffervaten voor warmteopslag en een rookgasafvoer zijn ook benodigd. Nu kunt u echt van start met uw nieuwe ketel! Natuurlijk kunt u ook nog enkele accesoires bij uw ketel kopen, zoals een asschep.

Vergeet natuurlijk niet hout, pellets of brikketen aan te schaffen!

 

Q: Waar kan ik handleidingen van de ketels vinden?

A: Op de website van ons hoofdkantoor in Slowakije kunt u alle handleidingen downloaden: https://www.attack.sk/en/documents/. Deze handleidingen zijn in het Engels. In de handleiding kunt u ook de aansluitschema's, afmetingen en andere technische specificaties vinden. Attack Benelux is bezig met de vertaling van de handleidingen. Zodra vertalingen afgerond zijn kunt u hier meer informatie over vinden op de nieuwspagina van de website.

 

Q: Is het aanschaffen van een buffervat noodzakelijk?

A: Attack Benelux adviseert altijd om een buffervat aan te schaffen. Met de buffervat kan de ketel op vol vermogen draaien (waardoor optimaal rendement behaald wordt), is de levensduur van de ketel langer maar is er ook ook sprake van egalisatie van ongelijke vermogens waardoor u een hoger gebruikerscomfort heeft.

 

Q: Kan de ketel gecombineerd worden met zonneboilers?

A: Ja, dat kan! Wij merken dat veel van onze klanten het verwarmingsysteem combineren met zonneboilers of heatpipes. De Attack ketel wordt dan vaak gebruikt om in de winter extra verwarming bieden. Mocht u hier vragen over hebben kunt u altijd contact opnemen.


Q: Hoe zit het met verzendkosten?

A: Transportkosten zitten verwerkt in de prijs. Er wordt verzonden binnen Nederland, België en Luxenburg zonder extra kosten (eilanden uitgezonderd).

 

Q: Wat is het verschil tussen een DPX en een SLX?

A: De SLX is een opvolger van de DPX en is daarmee innovatiever, moderner en efficiënter. Ook beschikt de SLX over een aanzienlijk grotere verbrandingskamer, waardoor er grotere stukken hout in passen en daarmee een langere brandtijd gerealiseerd kan worden. Daarnaast is de boiler inhoud groter.

  

Q: Wat is het verschil tussen de Profi en Lambda?

 A: Profi en Lambda zijn namen van de besturingsystemen van de ketel.  Hierbij is de Profi de basisbesturing, de Lambda is de versie die de rookgassen continue meet om het verbrandingsproces hierop aan te sturen. Dit maakt de ketel efficiënter. Een (Engelse) video met uitleg over het verschil van de Profi en Lambda kunt u hier vinden.

  

 Q: Hoe kan ik het beste hout stoken?

A:  Dit zijn de eerste drie stappen naar 'goed' stoken. Er zijn natuurlijk nog meer factoren, echter hiermee zijn de eerst stappen al gezet en zul je op weg zijn naar een efficiëntere houtvergasser.

- Schoon en droog hout

 Dit is ontzettend belangrijk! Stookt u met nat of vies hout, zal de kachel meer gaan roken. Bovendien zal de kachel ook niet zo zuinig zijn. Met schoon en droog hout   zorgt u ervoor dat rook minder schadelijk is en er efficiënter gestookt kan worden. De eerste stap naar een schone en zuinige houtvergasser.

- Geschikte rookgasafvoer

 Bij het gebruik van een geschikt rookkanaal is er genoeg natuurlijke trek. Door de betere afvoer van de rookgassen zal de houtvergasser ook efficiënter gaan branden.  Wilt u meer informatie over een gechikt rookkanaal, dan kunt u gerust contact met ons opnemen en zullen wij u doorverwijzen naar de beste leverancier van rookkanalen!

- Ventilatie

De laatste stap wordt gezet met de ventilatie. In de ruimte waar de Attack ketel staat moet voldoende zuurstof zijn. Als er niet voldoende verse lucht aanwezig is zullen de rookgassen bij de lucht invoer eruit komen. Zorg dus voor voldoende verse lucht, doormiddel van goede ventilatie.